top of page
Search
  • Writer's pictureGertrud

Seks ja rasedus

Beebid on nii nunnud, säravate naiste kõhukesed on ka nii nunnud, aga seks, see on tabu? Päris veider, eks.


Et avada seda maailma ja rääkida sellest, millest paljud rääkida ei julge, aga ometi nii väga tahaks teada, siis küsin - millised on olnud teie kogemused?

Kas olete julgenud olla vahekorras oma partneriga raseduse ajal? Kas Sinul või mehel on olnud hirme teha beebile haiget või on üldse kuidagi veider armatseda, kui “tema” seal teie vahel on?


Oh kui palju küsimusi!


Alustaks kõigepealt sellest, kas seks raseduse ajal on üldse turvaline? Enamasti on vastus jaajaaooojaa! Aga loomulikult on ka erandeid. Kui naine kogeb riskirasedust, siis tasub kindlasti enne enda ämmaemanda või naistearstiga nõu pidada.


Ja ei, beebi ei saa haiget. Vahet pole, kui mehine Su mees ka ei oleks, siis beebi on turvaliselt oma pesas ja miski teda torkima ei ulatu.


Mäletate seda mõnusat rammestust peale seksi? See tunne, kui oled ära käinud kosmoses ja maandunud tagasi linade vahele oma partneri käevangu. Pea on tühi, suu on kõrvuni, keha on täielikult lõdvestunud ja taamalt piilub magus uni. Ma olen enam kui kindel, et kõik see on paljude beebiootel naiste soovide nimekirjas. Eriti kolmandal trimestril, kus juba võib siit ja sealt pitsitada-valutada, uni on häiritud 1001 asja poolt ja pea on pulki täis. Jah armas, Sa väärid seda reisi kosmosesse ja tagasi. Kohe mitu korda.


Paljude naiste jaoks on seks raseduse ajal eriti naudinguterohke. Seda seetõttu, et suguelundites on verevarustus suurenenud ja see suurendab ka tundlikkust. Tere kliitor! Ja kõik teised toredad punktid. Ja see omakorda viib teid eriti võimsale orgasmiretkele - mmjaaa! (vahel isegi mitmekordselt!)


Muidugi ei saa ka ära unustada mu lemmikhormooni oksütotsiini. Oksütotsiin on rahvakeeli armastuse hormoon, mida meie keha toodab silitades, kallistades, suudeldes ja muidugi ka orgasmi ajal. See tugevdab partnerite vahelist sidet. Ja kuna rasedana on oksütotsiini ja östrogeeni kehas rohkem kui muidu, siis võib tõusta ka libiido. Muuseas mängib oksütotsiin olulist rolli ka tuhude juures, seega kui tundub, et tuhud muutuvad liiga nõrgaks või hakkavad üldse ära kaduma, siis teate küll, mida teha.


Seks ja sünnitus on tegelikult super sarnased ja ma kunagi kirjutan sellest kindlasti pikemalt. Aga hetkel lühidalt öeldes saab seksimise ajal harjutada kõiki neid kvaliteete, mis on olulised ka sünnitusel - usaldus, lõdvestus, peast kehasse tulek, voolavus, hingamine, naiselikkus, rütm, lahti laskmine.


Ja lõpetuseks - teadlased on avastanud, et naised, kes on raseduse ajal rohkem vahekorras olnud, nende sünnitused on olnud kiiremad ja kergemad.


Vägevaid orgasme, vägevad naised!




531 views0 comments
bottom of page